2013. március 10.

Arctisztítás

Egy ideje tesztelem, bevált, megtartom.


Nemrég összeakadtam az olajos arctisztító módszerrel. Az egész módszer arra épül, hogy a bőrünk által termelt természetes zsírréteget lemossuk tonikkal, szappannal meg mindenféle szerrel. A bőr - mert védi magát - a veszteséget pótolja, újratermeli a zsírt. Mi pedig újra lemossuk jó alaposan amivel ha sikerült kiszárítanunk, akkor nem képes az újratermelésre. A leírtak szerint bármily fura is, de arctisztításhoz az olaj az ideális. Minden bőrtípusra. Az alap a ricinus és extra szűz olívaolaj keveréke, ehhez vagy a ricinus mellé keverhetünk még a bőrtípusunknak megfelelő egyéb olajat. A ricinus feloldja a szennyeződést, az olíva pH-ja hasonlít a bőréhez, táplál.

Én csak az alapot teszteltem magamon, mert nem megyek százzal, mert gondoltam a fene egye meg a száraz bőrt, ha kiütést kapok a teszttől, akkor is. Nos, nekem az ideális keverési arány 2 rész olíva és 1 rész ricinus, és mindig előzőleg megtisztított bőrre kentem az olajat. A teszt miatt olajozás előtt tisztítottam az arcom nedves frottírkendővel, szappannal, szesszel (nem egyszerre, hanem hol egyikkel, hol másikkal) és csak utána jöhetett kozmetika vattán az olaj. Az eredmény mindig ugyanaz lett: retkes volt a vatta. Nem vicc. Én például megdöbbentem ezen, mert ugye az ember lánya abban a hitben van, hogy ha kellően megtisztálkodott, akkor kellően tiszta is. Erre kiderül, hogy ugyan nem.

Az eredeti írás szerint miután lemostuk magunkról az olajat, jöhet egy könnyű hidratáló krém. Könnyen ír könnyű hidratálóról az, aki már megtalálta a neki megfelelőt. Mert én még mindig keresem. Igen, a korábbi bejegyzésem óta még mindig nem akadtam rá. Persze, felkenek valamit, de ez még mindig nem az igazi.
Na szóval, úgy néz ki, a bőröm tisztítását megoldottam, szereti a bőröm. Már csak a hidratálásra kell valamit találnom.

Ó, hát majdnem elfelejtettem... Az olajokat egy kiürült krémes tégelyben kevertem ki, ami pechemre átlátszó üvegből van. Át kell öntenem valami másba, mert ez úgy néz ki mintha vizeletmintát őriznék. Ha nekiállsz olajat pancsolni, gondolj erre is.


4 megjegyzés:

 1. Hmm, elég jól hangzik, és még költségkímélő is :D

  VálaszTörlés
 2. Elég jól hangzik és még költségkímélő is :]

  VálaszTörlés
 3. Szia! Nem tudom, hogy meg hasznalod-e a modszert, de a teljes metodust a youtube-on keresd.(How to use the oil cleansing method felhasznalo:VitaLivesFree). A lenyeg, hogy nem szabad semmi mas termeket hasznalni melle es nem is kell. Beall a bor termeszetes egyensulya es semmi masra nem lesz szuksege. Annyi, hogy a csajszi reggel este vizzel arcot mos, majd rozsa vagy narancsvirag vizzel megpaskolja az arcat. Esetleg a valsaztott olajbol egy-ket cseppnyit eloszlat az arcon. Es ennyi. En tegnap csinaltam eloszor(14 percig massziroztam az arcomat) es ma mar nem voltak szaraz, hamlo foltok a szemoldokom kozott es az orrom korul. Az egyebkent zsiros arcborom meg egyaltalan nem fenylik... Nagyon varom hogyan alakul, amikor mar tobb hete csinalom ezt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi az ajánlást, meg fogom nézni. A módszert abbahagytam, mert egy idő után tele lettem piros dudorokkal. Nem tudom mik voltak rajtam. Allergiás reakció biztos nem lehetett, mert annak hamarabb kellett volna jelentkezni és szerintem illett volna viszketnie, de nem tette. Gondoltam arra is, hogy eltömődtek a pórusaim és ettől begyulladtak. Igazából ez sem logikus, hiszen ehhez kell szennyeződés is, de az olajok minden koszt leszedtek. Amikor olvastalak, az jutott eszembe, hogy vagy a szappan vagy a végén felkent krém lehetett a ludas.
   Mindenképp kipróbálom amit írtál, mert a bőröm még mindig rettenet száraz.
   Köszönöm. :)

   Törlés