2013. január 16.

A főnöki gén

Góré leszel vagy nem leszel? Az X faktor , a gén benned van. Vagy nem. 


Az imént olvastam, hogy brit kutatók megtalálták az rs4950 jelű vezetői gént, ami nem is akármilyen, mert öröklődik nemzedékről nemzedékre. Bírom az ilyen hülye kutatásokat, megmosolyogtatnak.

Elképzelni sem tudom, miért pont ezt kellett keresgélni. Talán egy reggel felkelt egyikük és azt mondta: még nem kutattunk a vezetői gén után, ó minő hiba. Aztán a felismeréstől meg az izgalomtól hirtelen kiugrott az ágyból és a laborba rohanva útközben kapkodta magára a ruháit. Vagy nem kapkodta. A tudománynak ezen fehér foltja olyan jelentőséggel is bírhat, hogy még azt is el tudom képzelni, talán hálócuccban rohant a mikroszkópjához, de azonnal.

Amúgy honnan tudták, hogy ez a gén az a gén? A vezetői. Miért nem az állatbaráti, a konyhatündéri, a nemtudommi. A fikuszt-soha-ki-nem-pusztítói. És akinek nincs ilyen génje, milyen van helyette? Valaminek lennie kell, mert a 4949 után nem a 4951 jön a sorban.

Jelentős kutatás ez. Az eredménye meg sorsdöntő: a gén öröklődik. Mogyoró, kicsi Mazsola, ha apád-anyád tisztességes kétkezi munkát végzett, akkor benned tuti nincs meg ez a gén. Szívás van.
Hát egy frászt! Tanulj, küzdj, tedd a dolgod. Had mutálódjon benned egy hülye gén rs4950-re hajazva, amit majd egy önfeledt kéjes pillanatban lazán átörökíthetsz. Na igen. Azért gondolj arra, hogy a  gyerek alapból egy kinder surprise, csupa meglepetés milyen géneket kap tőlünk, ezért ha tutira akarsz menni és alaposan megalapoznád a gyerek vezetői jövőjét, célszerű olyan párt találnod akinek szintén van rs4950-je.


A cikket a kutatásról itt olvashatod: cikk

2 megjegyzés: