2012. augusztus 29.

Szőrtelenítés

Nyugodtan olvass, fotó nem lesz róla, pláne nem step by step. Légy hálás érte.


A mai lábborotválás közben eszembe jutott, hogy én ezt hogy utálom, meg különben is minek, mert ugye lépten-nyomon azt hallani mekkora érték a belső érték. Ha ez így van, akkor szőrösen is lehetek belül szép. Akkor meg tényleg minek? Az más kérdés, hogy ezt a szépséget senki nem lesz hajlandó megismerni, ha kívül bozontot lát vagy ha már eleve úgy közelít az emberhez, hogy hú itt egy ősember.

Nemrég olvastam egy cikket. Nem emlékszem hol és ki írta, de a nők szőrhelyzetéről szólt, a nő és a szőr evolúciós fejlődéséről. Évek óta tanulmányozták a nőket és arra a megállapításra jutottak, hogy a szőr nem tűnik el, marad örökre. Remek, egy darabig költhetünk még erre. A cikk szerint a szőrre igenis szükségünk van a súrlódáscsökkentés miatt. Hű az anyja! Súrlódok. Hol is? Ja, mindenhol. De akkor a tenyerem miért nem szőrös? Na és a pasik arca? Az övék jobban súrlódik mint az enyém?

Amíg arra várok hogy valaki ezt is kutassa, addig elmélkedek itt neked.
Elképzelem, hogy ötszáz év múlva jön egy retro őrület és menő lesz a bozont. Ha tényleg van reinkarnáció, ott leszek, átélem. Ne röhögj, te is. Vagy mi van ha jön egy olyan divat, hogy nem írtjuk, hanem festjük, színezzük. Olyanra hogy passzoljon a cipőnk vagy hajunk színéhez. Futurisztikus? Nem baj. Benne van a pakliban, mert ötszáz év múlva is súrlódunk. (Ha ismeretlen olvasó vagy és marketinges, örülhetsz mert akkor is lesz állásod. Jó a hír, mi?)

És most vissza a mához. Eszem áll meg hogy mi nők miket nem teszünk magunkkal. Sorra veszem.
A szőrtelenítőkrém fájdalommentes, viszont amíg várom hogy hasson a felkent cucc, vagy terpeszben szoborszerűen állok, vagy apró szumós lépésekkel bóklászom a lakásban.
A pengés borotva siklik, suhan, épp ezért veszélyes rám nézve. Hajlamos vagyok oldalra is elhúzni ha észreveszek ott egy kóbor szőrszálat és olyankor visz mindent. Használata nem fáj, de Férj képes a szívéhez kapni mikor meglátja, hogy a "Bekemes" zizegő szuper borotvát meleg vízben mosom ki. Neki az fáj.
Az epilálás rémálom. Meg lehet szokni, de attól még rémálom. Használatát apró sikkantások, sziszegések kísérik. Meg röhögés amikor kamaszlány a lábához segítséget kér: apa fogj le, anya csináld. Ez a gép nem szálanként teszi a dolgát, hanem egyszerre tép ki legalább tíz szőrt, megtízszerezve ezzel a fájdalmat. Az eredmény tartós, de én leszoktam róla, mert az újranövő szálak mintha félnének kibújni, a bőr alatt nőnek újra.
Gyantázni magam még nem gyantáztam, de a kozmetikusnál többször volt benne részem. Ez is olyan "aúúú" kategória. Nagy levegő, aúúú-érzés, kifúj, nagy levegő, aúúú, kifúj...
Cukorgyantában is volt részem, kozmetikusnál tapasztaltam meg. Kifejezetten emberbarátibb mint a gyanta. Érezni ezt is lehet, de az aúúú ennél elmarad. Viszont rossz látni a ragacsot a kozmetikus kezében, ami minden húzáskor egyre  több szőrszállal van tele.

Még egy szösszenet: valamiért a fejembe vettem, hogy a borotválkozás férfidolog. Nem tudom miért, de meggyőződésem, hogy a pasiknak csinálják a legjobb borotvás holmikat. Lehet, hogy ebben befolyásol a tudat, hogy ők ezt ősidők óta művelik, mi nők meg nem. Épp ezért, pasi borotvát használok, pasi borotvahabot és pasi borotválkozás utáni szeszt. A Nívea hidratáló borotvahabot kimondottan imádom. Krémes, jól kenhető, kellemes illatú. Borotválkozás után Old Spice sensitive after shave jön, ami nem férfias tabac illatú, hanem kellemes szegfűszegre emlékeztető. (ezt nemrég elpancsoltam, most Hymm after shave balzsam van. Na, ez valami csoda!)

Kedves Jézuska! Jegyzeteltél? :) 
(A "Bekemes" borotvából nem baj ha csak Beckham-et tudod hozni, a borotvát nem.:) )

4 megjegyzés:

 1. ....kamaszlány a lábához segítséget kér: apa fogj le, anya csináld, öcsike fullad a röhögéstől, kis húgi pedig sír, hogy ne bántsák a kamaszlányt :DDD

  És majd a Backham szőrtelenít is? :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. És a pasi borotvacuccok tényleg jobbak. Évek óta pasi borotvát használok, és most kezdek áttérni a Pasi borotvagélcsodájára :D

   Törlés
  2. Igen, Beckham szőrtelenít is. Csak fogott már borotvát a kezében...
   Cseppet sem tartanék tőle. A lába ügyes, a kezeiben ugyanazok a gének vannak, szóval azok is ügyesek. Viktóriát addig odaadjuk Sanyinak. :D:D:D

   Törlés