2012. augusztus 25.

Szolgasors, fehérnépsors

A héten ez az irdatlan meleg kivette az erőmet. Hülyén hangzik, de elfáradtam tőle. Most olyan fene egye meg hangulatom van. A fene egye meg, már megint fel kell söpörni. A fene egye meg, már megint mosni /vasalni kell. A fene egye meg, ebben a melegben már megint oda kell állni a tűzhelyhez. Soroljam még? Nem fogom, szerintem neked is van fene egye meged.

Most pedig alaposan kitalálom ebben a fene nagy melegben, mire lenne itthon szükségem. (Ez nem állásajánlat. Na, ezt is a fene egye meg.) Lássuk:


 • Házvezetőnő, hogy koordinálja a többieket, meg lelkesen menjen boltba és útközben megálljon ismerősökkel csacsogni a tűző napon.
 • Szakácsnő, akit nem zavar a tűzhely melege, mert igazi meleg fan.
 • Takarítónő, dúdolászva porszívózó, mert izzadozva is van kedve dúdolászni.
 • Mosónő, aki hálás hogy a gőzölős vasalómat használhatja, mert a kozmetikusnál nem kapná ingyen a gőzt.
 • Kozmetikus, egy jó reflexű verejték-killer. Nem engedi csillogni az arcom, törölgeti homlokom, az első megjelenő verejtékcseppre szivaccsal, pamaccsal azonnal lecsap, megmutatva a többinek, hogy kár nyomulniuk.
 • Manikűrös-pedikűrös, mert láttam a tvben, hogy a melegben támadnak a körömgombák meg a hüvelygombák (ja, a láb túlsó vége már nem a pedikűrösé).
 • Fodrász, hogy vasalt hajamnak egyetlen szála se görbüljön és akarom a reklám sugallta érzést: "Róma, szikrázó napsütés, a frizura még mindig tart."
 • Dietetikus, feszülten figyeli iszom-e eleget.
 • Személyi edző - Ezt nem tudom minek, mert ebben a melegben ugyan meg nem mozdulok. Na jó, majd nézem milyen ügyesen ugra-bugrál, mert hát valamit nekem is csinálnom kell.
 • Masszőr, mert ha teszem a semmit, tuti elfáradok
A fene egye meg, legalább egy nyamvadt koreográfusom lenne, aki megtanítja hogyan kell a nap végén elegánsan ágyba esni.


A fene egye meg. Megártott a meleg.

4 megjegyzés:

 1. "Ez nem állásajánlat. Na, ezt is a fene egye meg." "verejték-killer" - mekkora :DDD

  Annak örülök, hogy megúszom a szomszédokat, akik lépten nyomon "elkapnak" egy szóra.

  Jó ötlet, a személyi edző is, mert tényleg valamit nézni kell :D

  VálaszTörlés
 2. :)
  Ilyen az amikor az ember nyűglődik, elmegy az esze. A melegtől elege van, hirtelen Svédországra vágyik, vagy Norvégiára, meg az Antarktiszra. De teszi a dolgát, mert egy hős. Hmm, hősök vagyunk, hallod!?

  VálaszTörlés
 3. Én egész nyáron így voltam kb, és még most is, pedig elvileg már ősz van...de nem, hogy a fene egye meg :P

  VálaszTörlés
 4. :) Hát hallod, neked sem lehetett könnyű, gondolom a szalonban szenvedtél eleget. Egy hős vagy te is! XD

  VálaszTörlés